KHEIRÓN KÜLDETÉS

Pannon Versenyjátékok 2021/2022
#KOMMUNIKÁCIÓ #ÓKOR #VIDD HÍRÉT!

pályamunkára fel: az időkapszula

Az elkészült pályamunkák galériáját az oldal alján találjátok!

→ 5–7. évfolyam
→ 8–10. évfolyam

Kedves Versenyzők!

A Kheirón Küldetés online fordulóinak teljesítése után most a pályamunka elkészítése vár rátok: egy különleges időkapszulát kérünk tőletek, amelyhez minden szükséges információt összegyűjtöttünk nektek – a múltból, a jelenből és a három fordulóból!

Olvassátok el figyelmesen a tudnivalókat!

Az „Üdvözlet Rómából!” című forduló negyedik fejezetében egy néhány éve feltárt pompeii gyorsétterem fotóját kellett kiraknotok. Nézzétek meg az alábbi rövid, helyszíni tudósítást:

Egy ilyen ásatás során sokféle tárgy kerül elő a föld alól – köztük olyanok is, amelyeket még egykori tulajdonosuk gyűjtött össze és rejtett el gondosan. Az egykori pompeii gyorséttermesről mi persze semmit sem tudunk, de elképzeltük, milyen lehetett: figyelmes, nyitott gondolkodású és jókedélyű öregúr, aki sok mindent megjegyzett a vendégek történeteiből és mindent el is tett, amit ajándékba kapott tőlük. Képzeletbeli kincsesládájában pedig még egy általa írt levelet is „találtunk”.

Ha a levél ismerős tárgyakra vagy történetekre emlékeztet benneteket, jó úton jártok – Egyiptomban, Hellaszban és Rómában. Arra kérünk titeket, hogy a három forduló és a levél tartalma alapján…

Készítsetek el egy plakátot a Tetris Kihívás formátumában!

… amelyen megjelenítitek a pompeii étteremtulajdonost, esetleg valamelyik látogatójával, családtagjával, házi kedvencével együtt. Akár ti magatok is modellt állhattok a képhez, amelyen a szereplők és az étterem lehetséges kellékei mellett tüntessétek fel a ládát és a benne talált tárgyakat is (legalább 10 dolgot)! Az egyes elemeket bármilyen nektek tetsző módon elkészíthetitek: gyűjthettek képeket a neten, rajzolhattok, festhettek, de el is készíthetitek és le is fotózhatjátok őket. Az összegyűjtött elemekből rendezzétek be a plakátot és nevezzétek is meg rajta 2–3 szóval a tárgyakat.

A plakát készülhet digitálisan (nyomtatva), vagy teljes mértékben kézzel, bármilyen manuális technika használatával (rajz, festés, montázs stb.).
A plakát teljes mérete minimum A2-es (420 x 594 mm), maximum A1-es (594 x 841 mm) legyen.
Az elkészült mű hátuljára olvashatóan, tollal írjátok fel a csapatotok nevét!

A kész plakátot (csapatonként csak egy darabot!) lehetőleg okmányhengerbe csomagolva küldjétek el nekünk erre a címre:

Palladion Műhely
Budapest, 23. posta
Török utca 2.
1277
POSTÁN MARADÓ

A plakátok személyes átadására előre egyeztetett időpontban Budapest 2. és 8. kerületében van lehetőség. Amennyiben a plakátot személyesen adnátok át, írjatok a pecs.hyperion@gmail.com címre.

A pályamű postára adásárának határideje: 2022. február 25.  Ha betegség, karantén vagy más súlyos akadály miatt nem készültök el határidőre, bátran írjatok nekünk!

A Tetris Kihívás formátumára az alábbi galériában találhattok példákat:

Az 5–7. évfolyam pályamunkái

A 8–10. évfolyam pályamunkái

© Palladion Műhely│AdatkezelésSütikImpresszum
Grafikus illusztrációk: www.freepik.com; www.canva.com