óKorZoo

A gondos kalkulálást, precíz méricskélést és sokrétű kreativitást igénylő, lázas előkészületek után május 6-án került sor az idei Pannon Versenyjátékok ünnepélyes – és fergetegesen jó hangulatú! – díjátadójára a budapesti Kesztyűgyár Közösségi Ház tükörtermében.

Az okleveleket és ajándékokat a Pécsi Tudományegyetem Klasszika Filológia Tanszék képviseletében Kárpáti András, a Palladion Műhelyében pedig Endreffy Kata adta át. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel zártkörű rendezvényként, két turnusban fogadtuk a három versenykategóriában (Aenigmata Latina, HyperQuest, Kheirón Küldetés) szereplő diákokat és kísérőiket – egyetlen szék sem maradt üresen, ha jól számoltunk 😉 .

A jeles eseményre a verseny tematikájához illeszkedő programmal is készültünk: az óKorZoo egyes állomásain játékokkal, rejtvényekkel és további ajándékokkal vártuk a diákokat (és az örök diákokat). Antik Pop-up Múzeumot nyitottunk, ahol szakértők válaszoltak a tárgyakról felmerülő kérdésekre; a teraszon viszont a mi kérdéseink után kellett kutakodni – a helyes válasszal érkezőket a thébai szfinx finomsággal jutalmazta. Aki a bejáratnál megtalálta a kiutat a krétalabirintusból, a Minótaurosz korongozójában saját kitűzőt készíthetett; a CseréphatároZoo asztalánál pedig bárki próbára tehette tudását régész-restaurátor-egyiptológus-klasszika-filológusként (de elegendő volt ügyesen keresgélni a puzzle összeillő darabjait)! Az önfeledt pillanatokat sisakban, Athéné baglyával vagy éppen a nemeai oroszlán bőrének oltalma alatt örökítettük meg a selfie-sarokban. Köszönjük mi is a sok-sok élményt!

A Kheirón Küldetés csapatai saját alkotásaikat is viszontláthatták, hiszen idén is a Kesztyűgyár Galéria ad otthont a pályaművekből rendezett kiállításnak: a Mitikus állatok és megfigyelésük című tárlat május 19-ig látogatható a szélesebb közönség számára.


Ezúton is köszönjük a Kesztyűgyár Közösségi Ház és Galéria együttműködését a kiállítás és a díjátadó megrendezésében, valamint a verseny szponzorainak – a Magyar Ókortudományi Társaságnak, a Gondolat Kiadónak, az Állatkerti Alapítványnak, a Pécsi Tudományegyetemnek és a Palladion Műhelyt támogató magánszemélyeknek –, hogy hozzájárultak a jutalomajándékok beszerzéséhez.

Hálásak vagyunk továbbá a Palladion Műhely összes önkéntes segítőjének, akik részt vettek a zsűrizésben, a kiállításrendezésben, valamint a díjátadó előkészületeiben és lebonyolításában.

Jövőre találkozunk, mi már nagyon várjuk! 🙂

Fotók: Orbán György, Süvegh Eszter

Hozzászólás a “óKorZoo” bejegyzéshez

  1. Éljen a Palladion Műhely, mely nagyszerű munkájával hozzájárul sz oktatás színvonalának növeléséhez, kedvet ad az antik műveltség
    megszerzéséhez. Gratulálok. L. Mária

Szólj hozzá!