Négy nap az ókorban

Ha június vége, akkor Propylaia – idén harmadszorra rendeztük meg az ELTE Ókortudományi Intézetével együttműködésben azt a négynapos nyári tábort, amelynek célja, hogy a résztvevők már az egyetem megkezdése előtt megismerkedhessenek az Intézet tanszékein folyó munkával, a képzések jellegével, az oktatókkal és a már itt tanuló hallgatókkal.

A Propylaiát ugyan eleve az a meggyőződés hívta életre, hogy az ókorral kapcsolatos iskolai tananyag háttérbe szorulása miatt más módon kell lehetőséget adnunk a fiataloknak a tudás- és tapasztalatszerzésre, még szervezőként is meglepő – és nagyon örömteli! – volt látni a program hihetetlen népszerűségét és sikerét: idén huszonhárom (harmadrészben már visszajáró) fiatal ült végig kitartó lelkesedéssel négy napon át tizenkét foglalkozást!

previous arrow
Prop1_01
Prop1_02
Prop1_03
Prop1_04
Prop1_05
Prop1_06
Prop1_07
Prop1_08
next arrow


A foglalkozások a vallástudomány, assziriológia, egyiptológia, klasszika-filológia és a hebraisztika tudományába engedtek betekintést. Az összekötő kapcsot ezúttal a mitológiai keveréklények adták: volt szó szfinxekről, túlvilági démonokról, kentaurokról, szirénekről és kerubokról – és persze a legösszetettebb „keveréklényről”, az emberről (a részletes program ITT tekinthető meg).

Ebben a négy, intenzív napban mindig az az egyik legjobb dolog, hogy van idő egy kicsit másképp, egy kicsit kötetlenebb módon közelíteni az ókorhoz, és legfőképpen sokat beszélgetni, ismerkedni. Nagyon örülünk annak, hogy az idei társaság ebben minden szempontból partner volt, és reméljük, ők is annyit kaptak a programtól, mint mi tőlük!

Jövőre ugyanekkor ugyanitt?

Ezúton is köszönjük a négy nap lebonyolításában résztvevő hallgatók és Palladion-gyakornokok – Lovászi Nóra, Martos Dorottya, Muth Margaréta és Prekop Dorottya – segítségét!


A program az ELTE BTK HÖK és a Castiglione László Ókori Alapítvány támogatásával valósult meg.

Szólj hozzá!