Pannon Versenyjátékok 2022/2023

A Palladion Műhely és a Pécsi Tudományegyetem Klasszika-filológia Tanszéke idén is közösen hirdeti meg az ókori Egyiptom, Hellász és Róma megismerését szolgáló országos tanulmányi versenyét. A Pannon Versenyjátékok a 2022/2023-as tanévben a „zoÓkorba” kalauzolja el a résztvevőket, az állatok sokoldalú szerepén keresztül mutatva be az antik kultúrákat. A részletes versenyfelhívás, valamint a jelentkezésre és az egyes kategóriákra vonatkozó tudnivalók INNEN érhetők el.

A Palladion Műhely által hirdetett Kheirón Küldetés a tavalyi versenyhez hasonlóan idén is három online fordulón keresztül vezeti be az érdeklődő tanulókat az egyiptomi, görög és római világba, a versenyt kreatív pályamű elkészítése zárja le. A szokásokhoz híven gazdag képanyagra, izgalmas szövegekre és játékokra épülő interaktív tartalmak a verseny keretein kívül is elérhetőek lesznek a Palladion Műhely honlapján: az első feladatokért már októberben érdemes visszanézni.

Várjuk a csapatokat – a hírt megosztani ér! 🙂


A verseny idei reklámarcai:
Fajansz víziló szobrocska („William”) a Metropolitan Museum gyűjteményéből (17.9.1). Egyiptom, Kr. e. 1961–1878 körül © New York, Metropolitan Museum of Art / Public Domain.
Oroszlánfejjel ellátott arüballosz Korinthoszból, Kr. e. 640 körül. London, British Museum, 1889,0418.1 © The Trustees of the British Museum / CC BY-NC-SA 4.0.
Kutya márványszobra, Kr. u. 1–2. század. Párizs, Musée du Louvre, Ma 186 © 2017 RMN-Grand Palais (Musée du Louvre) / Stéphane Maréchalle.

Szólj hozzá!